Schenken en erven

Erfbelasting | Schenkingen

Erfbelasting

Bij een overlijden is de fiscus doorgaans niet het eerste waaraan je denkt. Toch komt na enkele maanden de Belastingdienst vaak met een verzoek om aangifte te doen over de eventuele erfenis. Kroeze Fiscaal biedt hulp bij het invullen van de aangifte erfbelasting. Bovendien zal er vaak een aangifte voor de Inkomstenbelasting moeten worden opgesteld. Dit kan ook door ons worden verzorgd, ook als je eerder nog geen klant was.

Schenken

Wil je een bedrag schenken aan jouw kinderen, goede vriendin, of een organisatie die je sympathiek vindt? Kroeze Fiscaal kan samen met jou de mogelijkheden inventariseren en je adviseren over de gevolgen van dergelijke giften.

Meer regelen

Er zijn nog meer zaken waar je aan kunt denken. Zo bestaat er een mogelijkheid om eenmalig een hogere onbelaste schenking te doen. Ook hier kan Kroeze Fiscaal jou van dienst zijn.

Schenken en erven

Hoewel het niet hetzelfde onderwerp lijkt, wordt dit toch vaak samen behandeld. Een van de manieren om latere erfbelasting te verminderen, is jouw vermogen bij leven al te schenken. Maar er is natuurlijk meer…

Heb je een vraag over schenken of erven?

Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak.